030 2898939

Uw dierenarts in Utrecht

Bel ons voor een afspraak of bij spoed: 030-2898939
Openingstijden: ma t/m vrij: 09:00 – 19:00 uur en do: 09:00 – 18:00 uur
Adres: Kampereiland 13-15, 3524 CZ Utrecht
Contactgegevens & routebeschrijving

Vreemde eetgewoontes

Sommige dieren houden er vreemde eetgewoontes op na. De meeste eigenaren kunnen wel iets opnoemen wat niet bepaald binnen de verwachting ligt maar waar hun geliefde huisdier van smult. Een hond die mandarijntjes eet, of een kat die tandpasta helemaal geweldig vindt. Maar helaas zijn de vreemde eetgewoontes van onze geliefde huisdieren niet altijd even onschuldig. Zo is het bijvoorbeeld niet zo slim van een kitten om de steentjes uit het aquarium op te eten, wanneer de eigenaar even niet oplet bij het verversen van het water. Of de hond die een gouden ring op at van een klant van haar eigenaar die goudsmid was, werd ineens om meerdere redenen een kostbaar bezit.
En als eigenaar schrik je echt enorm wanneer je hond de medicijnen van het baasje weggrist uit haar handen. Om maar te zwijgen over de opluchting die de nietsvermoedende dierenarts voelde toen zij in de ontlasting van haar eigen kitten een stuk touw vond wat voor hele nare complicaties had kunnen zorgen. Of wat te denken van de hond die plotseling als een soort dronkenlap door het huis loopt en nauwelijks nog aanspreekbaar is. Deze hond bleek zo stoned als een garnaal te zijn na het eten van ontlasting van een drugsgebruiker wat hij tijdens het uitlaten had opgespoord. Gelukkig zijn al deze gevallen goed afgelopen, maar soms gaat het ook wel eens mis. Dieren weten dus niet altijd wat goed voor ze is, en als eigenaar kun je nog zo goed opletten, soms zit een ongelukje letterlijk in een klein hoekje.

Maar mocht je als eigenaar het vermoeden hebben dat je dier iets verkeerds heeft opgegeten, schroom dan niet om contact op te nemen met ons. Sommige middelen kunnen namelijk voor ons heel onschadelijk zijn, maar voor een dier juist heel erg schadelijk. Dan is het vaak een kwestie van zo snel mogelijk handelen.

  • Wanneer uw dier een vreemd voorwerp heeft gegeten, is het in ieder geval het beste om uw dier geen eten te geven en zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Dit zorgt er voor dat we het voorwerp makkelijk kunnen vinden bij een eventuele operatie.
  • Heeft uw dier medicijnen of giftige stoffen opgegeten, geef het dier dan juist wel zo snel mogelijk wat te eten. Dit voorkomt dat de stoffen snel worden opgenomen in de maag en de darmen.

draad

Comments are closed.


© Dierenkliniek Lunetten 2024  | webhosting: Crooijmans ICT