030 2898939

Uw dierenarts in Utrecht

Bel ons voor een afspraak of bij spoed: 030-2898939
Openingstijden: ma t/m vrij: 09:00 – 19:00 uur en do: 09:00 – 18:00 uur
Adres: Kampereiland 13-15, 3524 CZ Utrecht
Contactgegevens & routebeschrijving

Phovia Lichttherapie

Phovia is een nieuwe manier om de functie van cellen in de huidlagen aan te sturen, om ontstekingen te verminderen maar toch de regeneratie te versnellen.

Het is een tweedelig systeem, bestaande uit een LED-lamp en een chromofoorgel, die samen worden gebruikt om fluorescerende lichtenergie met meerdere golflengten te produceren die tot op verschillende diepten in de huid kan doordringen. In tegenstelling tot andere systemen is Phovia in staat om verschillende heilzame reacties op verschillende niveaus in de huid teweeg te brengen.

De chromofoorgel

De gel bevat gespecialiseerde chromoforen moleculen die fotonen van gericht licht (van de LED-lamp) kunnen absorberen en ze vervolgens op verschillende golflengten opnieuw uitzenden. Dit produceert de fluorescerende lichtenergie (FLE) die essentieel is voor de stimulering van de huid.

De gel wordt op de huid van het huisdier aangebracht en vervolgens verlicht met de lamp, wat resulteert in de biologische effecten die we waarnemen als een snellere huidregeneratie en antibacteriële werking.

Het gebruik van fotobiomodulatie vermindert ontstekingsfactoren, verhoogt de collageenproductie, bevordert de vorming van kleine bloedvaten, stimuleert mitochondriën en activeert groeifactoren. Hiermee kun je de werking van medicijnen zoals antibiotica niet vervangen maar wel de lengte van de kuur sterk mee verminderen. Bij grote wonden of wonden op vervelende plekken kan de genezing erg lang duren. Met de Phovia therapie kun je deze behandeling vaak een stuk verkorten en zodoende heeft medicatie minder lang gegeven te worden.

De wonden waarbij we dit graag inzetten zijn plekken of hotspots die niet goed verbeteren op orale en topicale medicijnen, grote wonden die een bedreiging zijn voor de gezondheid van het dier en die we zo snel mogelijk willen laten genezen, wonden op hele vervelende plekken zoals tussen de voetkussens of in oksels. In principe kan je de lamp bij alle huidbeschadigingen inzetten.

De behandeling gaat in sessies. Eén keer in de week vindt er een lichtsessie plaats, dit doen we 2 keer 2 minuten. Dit kan herhaald worden tot het gewenste effect is behaald.


© Dierenkliniek Lunetten 2024  | webhosting: Crooijmans ICT