030 2898939

Uw dierenarts in Utrecht

Bel ons voor een afspraak of bij spoed: 030-2898939
Openingstijden: ma t/m vrij: 09:00 – 19:00 uur en do: 09:00 – 18:00 uur
Adres: Kampereiland 13-15, 3524 CZ Utrecht
Contactgegevens & routebeschrijving

NIEUWS-BLOG

Zwangerschapsverlof Karin

juli 14, 2017

dierenarts-karin-salomons

Na de mooie ervaring met het nestje pups van onze Tundra is het nu tijd voor mij om met verlof te gaan. Rond 4 september verwachten wij ons 2e kindje. Eline zal dan grote zus gaan worden, we zijn heel benieuwd hoe ze dat gaat vinden. Tot nu toe vindt ze andere kindjes helemaal geweldig, zeker als ze jonger zijn, dus ik ga er vanuit dat ze een hele trotse grote zus gaat worden. Vandaag, 14 juli is mijn laatste dag alweer en begin december zal ik weer terug zijn om weer met hernieuwde passie aan het werk te gaan en hopelijk weer veel mooie momenten met u en uw huisdieren te mogen meemaken.

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Zwangerschapsverlof Karin

De laatste update van de pups van Tundra

juni 22, 2017

allepuppen

De laatste weken hebben vooral in het teken gestaan van allerlei leuke bezoekjes aan bijvoorbeeld de markt, de dierenwinkel, een terras, de Intratuin, het bos, de hei en het park. Daarnaast hebben we ook een fotoshoot gedaan met alle pups en Tundra samen. De pups vonden alles even leuk en kregen heel veel aandacht, maar dat is ook wel te verwachten wanneer je met 11 pups ergens heen gaat; je staat gelijk volop in de belangstelling, wat voor de pups natuurlijk heerlijk is. Ze kunnen namelijk maar geen genoeg krijgen van alle knuffels die ze dan weer krijgen. Herrie van verkeer en winkelwagentjes en de wegwerkzaamheden bij ons in de buurt, het maakt ze allemaal helemaal niks uit. Gelukkig hebben we hele leuke overburen waar de pups regelmatig de tuin onveilig mochten maken en die het ook erg leuk vonden om met de pups (en ons) op stap te gaan. Wel hebben we al heel snel ontdekt dat pups de uitvinders zijn van ingewikkeld vlechtwerk, binnen 0.3 seconde zitten alle riemen compleet in de knoop. Als je dan probeert ze uit de knoop te halen en ze even los maakt, halen ze met z’n allen de dierenwinkel in een mum van tijd overhoop (oeps). Of ze denderen de hele fotostudio door (die nog niet helemaal af was, dus ze hadden heel veel lol met het karton en plastic en de stijgers die daar nog stonden). Ook hebben ze kennisgemaakt met het knagen op verse pens en ribben, wat ze ook geweldig vonden. Ze kunnen ook heel goed met meerdere pups tegelijk aan 1 stuk knagen.

park

Met 9 weken zijn er 5 pups verhuisd, dat gaf wel wat ruimte. Een week later ging er nog een ventje op weg naar zijn plekje, en een ander heeft dat weekend ook zijn plekje gevonden, maar mag omdat hij naar het buitenland gaat (noord Frankrijk) nog even bij ons blijven tot hij de grens over mag. Toen er nog 5 pups bij ons woonden zijn we met bench-training begonnen, zodat we nog meer aan hun zindelijkheid konden werken. En afgelopen weekend, toen de pups 11 weken waren hebben de laatste 2 pups hun perfecte plekje gevonden. Het is zo mooi om te zien dat ze nu allemaal helemaal op hun plek zijn en hoe goed ze het doen op hun nieuwe adressen. Ook zijn er al een aantal ter socialisatie met andere honden mee aan het wandelen geweest met een leuke uitlaatservice. Nu wonen er nog 3 pups hier tot ook Angus zijn nieuwe avontuur tegemoet zodra hij 15 weken oud is. Uiteraard gaan we gewoon door met het ondernemen van allerlei nieuwe dingen om de pups een zo goed mogelijke start in het leven te geven zodat ze een goede, stabiele basis hebben. Zo is Allison alweer een paar keer naar puppycursus geweest en start onze Amadeus komende zaterdag.

intratuin

We hopen jaarlijks een wandeling te organiseren om ze allemaal weer te zien. Het was echt een geweldige ervaring om mee te maken en als het aan ons ligt niet eenmalig. We gaan binnenkort voorzichtig eens rondkijken of er nog een knappe man rondloopt die een match kan zijn met Tundra, zodat we over ongeveer 1,5 jaar weer een nestje pups hopen te hebben.

Iedereen heel erg bedankt voor de belangstelling, en we zullen jullie op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen van ons duo en de avonturen van ons geweldige trio.

nogmaar4

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor De laatste update van de pups van Tundra

Het is de hoogste tijd voor een update van de pups van Tundra

mei 19, 2017

pups-tundra

Omdat 11 kleine dogjes nogal wat tijd en aandacht vragen, is het regelmatig schrijven van een update er nogal bij in geschoten de afgelopen weken. Maar vandaag heb ik eindelijk wat tijd kunnen vinden om even rustig achter de laptop te gaan zitten. Zoals ik stiekem eigenlijk wel had verwacht is Tundra is een hele makkelijke en lieve moeder. Het is elke dag weer genieten om te zien hoe zij zich van haar nieuwe taak kwijt en wij zijn super trots op haar en hoe ze het doet.

Maar wat gaat de tijd toch hard; voor je het weet zijn die klein, blinde hummeltjes alweer 7 weken oud, en zijn het al echte dogjes in de dop. Gelukkig gaat het met alle 11 heel goed. Het is zo mooi om te zien hoe ze zich ontwikkelen, hoe ze elke dag weer een beetje handiger worden en meer gaan ontdekken. Dat ze met hun oogjes dicht al half probeerden te lopen toen ze nog geen 2 weken oud waren, naar nu met 7 weken als een stelletje gekken door de tuin (of waar ze dan ook zijn) te racen. Omdat wij een goede socialisatie erg belangrijk vinden, besteden we daar ook veel aandacht aan. En de pups laten zien dat dat inderdaad ook zijn vruchten afwerpt. Ze zijn heel makkelijk met alles, vinden iedereen die langskomt geweldig. Ze hebben al heel veel mensen gezien en ze vinden iedereen even leuk. Ook zijn alle huiselijke geluiden normaal voor ze, net als alle geluiden van kinderen, katten en ratten. Soms valt er wel eens ‘per ongeluk’ iets om hier, zodat ze ook aan plotse harde geluiden wennen. Ook dat doorstaan ze allemaal prima. Vorig weekend was er iemand vuurwerk aan het afsteken in de buurt toen ze buiten waren en daar keken ze niet eens van op.

Verkeersgeluiden (brommers/scooters, kletterende fietsen met pratende mensen erop, motoren die langsrijden of starten, auto’s en vrachtwagens) en pratende mensen horen ze heel veel, dus daar zijn ze ook aan gewend. Sinds een paar dagen zijn er voor ons huis wegwerkzaamheden met de geluiden van graafmachines en stratenmakers en alles wat je daarbij kunt bedenken, ze vinden het allemaal prima. Ook alles qua verkeer en wegwerkzaamheden bekijken is erg interessant. Wat dat betreft zijn de wegwerkzaamheden wel heel handig gepland voor de pups.

Voor het eerst aan de riem lopen was natuurlijk wel wat raar, maar dat blijven we uiteraard oefenen en dat gaat elke keer weer een stukje beter. Is wel een heerlijke chaos met al die riempjes die in de knoop gaan omdat de ene pup net even aan een grassprietje wil ruiken wanneer de ander plots een sprintje wil trekken, twee elkaar in de nek hangen en een ander besluit om hier nu een plas te doen. Een soort van levende spaghetti krijg je dan.
De pups spelen regelmatig op het gras en in de tuin en gaan komend weekend voor het eerst naar het bos. We gaan ook nog allemaal leuke uitstapjes met en zonder auto met ze maken nu ze de eerste prik hebben gehad. Ze mogen een keer naar de dierenwinkel om de hoek, en we gaan nog naar het centrum en de markt en al dat soort dingen, zodat ze alles een keer gezien hebben.

Het is ook erg leuk om de karaktertjes steeds duidelijker te zien worden en om te zien hoe ze alles leren van elkaar en van mams.
Sinds ze 6 weken zijn, zijn ze ook al zindelijk op hun ontlasting (op een enkel ongelukje in de nacht na, soms red 1 van de 11 het net niet), en qua plasjes gaat het ook steeds beter. Het zou heel mooi zijn als ze straks alles helemaal buiten doen.
We zijn heel blij dat een aantal pups zich al kunnen verheugen op een liefdevol nieuw huis, maar er zijn nog een paar reutjes die nog op zoek zijn naar een goed huis. Mocht u willen kennismaken met de pups, kijk dan ook even op onze facebookpagina Djimba’s place. Daar staan nog veel meer foto’s van de pups Duitse Doggen van Djimba’s Place . Met Pinksteren mogen de pups alweer gaan verhuizen. Het zal wel ineens stil zijn in huis als ze weer vertrekken.

Uiteraard blijft er ook een pup, of eigenlijk 2. Zeker toen we plots afscheid moesten nemen van onze Tenk was de beslissing wat makkelijker (ook al is het zo dubbel) om 2 pups te houden, deze 2 willen ook gewoon heel graag bij ons blijven. De zwarte teef: Allison is gewoon net haar moeder, tot in de kleinste details, het enige verschil is dat ze een kruintje in haar nek heeft en minder wit aan haar pootjes, verder is ze qua karakter en maniertjes echt precies Tundra. Daarnaast heeft Amadeus ons hart veroverd, hij is een Harlekijn reu met een mooi stabiel karakter. Toevallig zijn hij en Allison heel vaak samen aan het slapen of spelen en ze zoeken ons ook het meeste op.

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Het is de hoogste tijd voor een update van de pups van Tundra

Koningsdag zijn wij gesloten

april 25, 2017

koningsdag-gigagaaf-600x600Donderdag 27 zijn wij gesloten in verband met Koningsdag.

Wij wensen iedereen een hele fijne dag!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Koningsdag zijn wij gesloten

Puppy’s bij Karin

april 7, 2017

Tundra-pups4

Al een aantal jaar is onze wens om een keer een nestje puppy’s te fokken. Toen die wens ontstond en wat meer vorm begon te krijgen hebben we een kennelnaam aangevraagd, namelijk Djimba’s Place, die naam is afkomstig van ons eerste duitse doggenmeisje, een geweldige zwarte herplaatsdame. Helaas is ze inmiddels alweer bijna 4 jaar niet meer bij ons.

Tundra-pupsNu we de juiste teef hebben gaat dat eindelijk gebeuren. Tundra kwam bij ons wonen op 28 februari 2015 en heeft zich ontwikkeld tot een mooie sierlijke dame met een geweldig stabiel, makkelijk karakter en hele mooie bewegingen. Tundra vind eigenlijk alles en iedereen leuk en het leven is 1 groot feest. Gelukkig waren alle gezondheidsonderzoeken ook prima. Ik had al een aantal keer bij leuke fokker naar de aanwezige reuen gekeken en toen ik ze wat beter leerde kennen is onze keuze gevallen op Esyn Z. Damhir van ‘t Brokske. Een hele lieve en makkelijke reu die qua bouw en formaat perfect bij onze Tundra past. Toen Tundra loops werd op 17 januari kwam de vervulling van onze wens ineens een heel stuk dichterbij. We zijn bij haar progesteron gaan testen om te kijken wanneer het beste moment was om haar te laten dekken, en bij de derde keer testen kregen we groen licht op 28 januari en konden we bij Esyn op bezoek. Gelukkig vond Tundra hem meteen leuk en ging de dekking heel soepel. Op 29 januari mocht ze hem nogmaals ontmoeten en ook dat verliep voorspoedig.

 

 

Tundra-pups0Het viel me na de 1e dekking al op dat ze heel subtiel van gedrag veranderde, dus ik had er ook meteen een goed gevoel bij. In de weken die volgden werd het steeds duidelijker, Tundra was dragend. Op 29 februari hebben we een echo laten maken en mijn vermoeden was juist, ze krijgt veel puppy’s. Honden hebben namelijk 2 baarmoederhoornen en aan 1 kant waren er zo al 5 te zien en hij heeft niet de hele hoorn tot achterin bekeken. Kortom het was erg gezellig in haar buik en het voorspelde een drukke boel te worden bij ons thuis. Tijdens de dracht bleef ze lekker haar leuke stabiele zelf en merkten we na een week of 5 dat ze iets minder hard ging rennen.

Precies op de uitgerekende datum zijn de puppy’s geboren, namelijk op vrijdag 31 maart. In de dagen daarvoor rommelde er wel iets, maar er gebeurde niet veel, op donderdagmiddag werd ze onrustiger, ging ze graven en hijgen, dus toen was er zeker wel wat gaande. Het duurde tot vrijdagochtend 7.55 voor de eerste pup geboren werd. 2 uur later volgde nummer 2, daarna ging het vlotter, uiteindelijk zijn er 12 pups geboren in 12 uur tijd, helaas was de 6e pup levenloos en heb ik daar geen verandering in kunnen brengen. Een kleine 10 uur na de geboorte van de eerste pup stagneerde het een beetje, ik voelde ook dat de pups die er nog in zaten niet verder opschoven richting het bekken, dus heb ik haar ondersteund met Oxytocine. Daar reageerde ze goed op en het ging weer een stuk vlotter. De laatste pup heeft het wel erg moeilijk gehad maar hij doet het nu gelukkig heel erg goed. Uiteindelijk zijn er nu 8 reuen en 3 teven (en nog 1 doodgeboren teefje), dus een heel elftal om voor te zorgen.

Tundra-pups-echo

 

Het was een geweldige ervaring om van zo dichtbij mee te maken en Tundra heeft de bevalling echt geweldig doorstaan, ze was heel rustig, alleen de geboorte van de eerste pup was even iets pijnlijk, maar daarna ging het heel soepel.

We helpen haar wel met gaan liggen, om te zorgen dat alle pups veilig zijn. Het is namelijk nog best lastig met 11 rondkruipende pups om een veilig plekje te vinden om te kunnen gaan liggen. Ook als er een pup afdwaalt halen we die weer terug voor haar. Een pupje wat afdwaalt laat dat luidkeels weten, dus dan weten wij dat ook meteen.

Er waren tijdens de bevalling een paar nageboortes achtergebleven, maar weer met behulp van Oxytocine zijn die ook allemaal tevoorschijn gekomen. Tundra en haar 11-tal maken het goed, de pups groeien goed en Tundra vind alles prima. Stiekem vind ze het heerlijk dat ze zich weer een stuk makkelijker kan bewegen.

 

Tundra-Pups3 tundra-pups1Inmiddels zijn de pups een week oud en doen ze het heel erg goed. Ze zijn in de woonkamer geboren en groeien daar ook op, zodat ze alle huiselijke geluiden gewend zijn. We hebben ook een dochter van 16 maanden, ratjes en katten, dus ook kinderen en andere huisdieren zal voor de pups heel normaal zijn. We kijken ernaar uit om ze de eerste stappen in de wereld te laten meemaken en gaan van alles met ze ondernemen om de socialisatie zo goed mogelijk te laten verlopen zodat ze de best mogelijke start krijgen om net zulke leuke, makkelijke en stabiele dogjes te worden als hun ouders.

 

Tundra-pups2

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Puppy’s bij Karin

Dier van het jaar 2016

december 30, 2016

angel

Zoals elk jaar kiezen we ook dit keer aan het eind van het jaar een dier uit tot “Dier van het jaar”. Nou zien we zoveel leuke, bijzondere en lieve dieren met vaak even leuke, bijzondere of ontroerende verhalen, dat het misschien lijkt alsof dit elk jaar weer een hele lastige klus dreigt te worden. Maar iedere keer springt er toch weer een dier uit waarvan het verhaal ons allemaal bijzonder raakt. En ook dit jaar was de keuze niet moeilijk toen we ons bogen over de vraag welk dier dit jaar te kiezen als dier van het jaar.

Dit jaar komt de eer toe aan een 9 jaar oude Amerikaanse Bulldog met de toepasselijke naam Angel. Haar eigenaar deed afstand van haar en ze werd opgevangen door een stichting die zich bekommert om honden die hun huis verliezen. Ze bleek echter een nogal nare en pijnlijke bult op haar achterpoot te hebben. Met behulp van crowdfunding (en een speciaal prijsje van ons) hebben wij haar toch nog kunnen opereren. Helaas bleek de bult een groter probleem dan we in eerste instantie verwachtten en konden we haar poot helaas niet meer redden. Maar Angel sloeg zich op wonderbaarlijke wijze door deze tegenslag heen en liep vrolijk kwispelend binnen voor haar controles. Weliswaar op 3 poten, maar Angel had geen pijn meer. En ze heeft inmiddels ook al een nieuw huis gevonden met een heerlijke warme mand waar zij een gelukkigere toekomst tegemoet mag zien. En dit alles dankzij de enorme dierenliefde van een aantal vrouwen met een heel groot hart. Maar Angel verdient het ook om even in de schijnwerpers geplaatst te worden omdat zij, ondanks dat ze heel veel pijn gehad moet hebben, haar hele bijzondere en lieve karakter altijd is blijven laten zien.

Angel je bent een topper en daarom ben je het dier van het jaar! We hebben iets lekkers voor je klaar liggen!

 

 

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Dier van het jaar 2016

Terugblik op 2016

december 30, 2016

happynewyeardog

Aan het einde van het jaar nemen we altijd een moment om te kijken wat wij als kliniek betekend hebben voor onze patiënten en te bedenken hoe we het komend jaar onze zorg nog meer kunnen verbeteren. Bij het nadenken over betere zorg, hebben wij altijd u als klant in gedachten. Immers waar zouden wij zijn zonder jullie? Het contact met u als klant is, naast het werk met de dieren, wat dit werk zo leuk maakt. Graag horen wij van u of u ideeën heeft om onze service te verbeteren.  U kunt ons hiervoor een email sturen naar info@dierenklinieklunetten.nl

Afgelopen zomer zijn we gestart met ons Huisdieren ZorgPlan en met vreugde merken we dat u als klant dit omarmd heeft. Vele klanten hebben inmiddels een HZP afgesloten. Voor wie nog niet bekend is met dit preventieve zorgplan, wat direct een behoorlijke korting geeft, kan een kijkje nemen op onze website https://www.dierenklinieklunetten.nl/, of ons opbellen  voor meer informatie. We leggen het graag aan u uit.

Een van de doelen die we dit jaar hebben, is om onze communicatie te verbeteren en alles helder uit te leggen. We zijn daarom ook blij met de aanschaf van een nieuw bloedanalyseapparaat. Met dit apparaat kunnen wij u als klant op een duidelijke en betere manier uitleggen wat de betekenis is van de verschillende bloedwaarden van uw dier en u gelijk een kopie van de waarden mee naar huis geven. Zo kunt u de uitslagen zelf bewaren. Natuurlijk bewaren wij ook altijd een kopie van de uitslag in de patiëntenkaart van uw huisdier.

Zoals ik al eerder schreef horen we graag van u wat belangrijk is voor u als klant. Heeft u een idee of een tip, schrijf het aan dan ons, dan kunnen we kijken of we hier iets mee kunnen doen. En mocht u juist heel erg tevreden zijn met ons, laat het dan weten door een klantervaring te schrijven op deze website: https://www.klantervaringen.nl/schrijf-een-ervaring?cid=7711

Tenslotte wensen wij alle dieren een heel rustig Oud & Nieuw en hopen wij dat 2017 voor zowel de baasjes als de dieren een fantastisch jaar gaat worden.

 

 

 

 

 

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Terugblik op 2016

Nu ook titerbepaling mogelijk bij Dierenkliniek Lunetten

september 27, 2016

Als eerste dierenarts in Utrecht biedt Gaby van den Berg van Dierenkliniek Lunetten haar klanten de mogelijkheid om bij hun hond of kat een titerbepaling te laten doen. Een titerbepaling is een eenvoudige test waarmee we aan de hand van slechts enkele druppels bloed kunnen checken of uw huisdier nog voldoende beschermd is tegen bepaalde ziektes waar we normaal gesproken tegen enten. Is uw dier voldoende beschermd dan is de enting tegen die ziekte op dat moment dus niet nodig. Zo kunnen we pas echt op maat gaan enten.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel honden en katten na een vaccinatie, eigenlijk veel langer beschermd zijn tegen bepaalde ziektes dan men vroeger altijd dacht. Dat is niet alleen per ziekte verschillend maar ook per dier verschillend, omdat leeftijd, conditie, stress en het individuele immuunsysteem bij elk afzonderlijk dier weer anders zijn. Ieder dier is immers uniek. Dierenartsen konden dat vroeger niet nagaan en werd er dus aangeraden om jaarlijks te vaccineren om er in ieder geval zeker van te zijn van dat uw huisdier voldoende beschermd was.
Maar tegenwoordig weten we dat te vaak vaccineren ook niet gezond is. Bovendien kunnen we nu met behulp van een titerbepaling nagaan of uw huisdier nog voldoende beschermd is tegen een aantal van de ziektes waar we tegen inenten, zodat we kunnen bepalen of uw dier een bepaalde enting nu nodig heeft of niet om voldoende beschermd te zijn.

Omdat wij van Dierenkliniek Lunetten onze behandelingen en adviezen zoveel mogelijk aanpassen aan nieuwe inzichten zodat we u en uw huisdier zo goed mogelijk kunnen helpen en adviseren, hebben wij besloten om als eerste dierenkliniek in Utrecht ook deze titerbepaling te gaan aanbieden aan onze klanten.

Mocht u interesse hebben in het laten doen van een titerbepaling bij uw hond of kat, neem dan gerust telefonisch contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar vanaf 09:00 uur op tel: 030-2898939

Hier kunt u meer lezen over het laten doen van een titerbepaling: titerbepaling

vacci-check

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Nu ook titerbepaling mogelijk bij Dierenkliniek Lunetten

Zo verschillend als broer en zus kunnen zijn…

september 15, 2016

ishani-stormy
Mijn oma schijnt vroeger gezegd te hebben: “Ik heb 11 kinderen en allemaal zijn ze verschillend”. Helemaal zeker weet ik het niet, omdat ze niet meer leefde toen ik geboren werd, maar zo is mij verteld, en de laatste dagen moet ik steeds aan die woorden denken dankzij Ishani, mijn Heilige Birmaan poesje. Deze ADHD kat heeft vreselijk leuke (en af en toe ook zeer irritante) eigenschappen, en ik moet regelmatig om haar kapriolen lachen. Zo heeft ze zo haar eigen lichaamshouding, waarbij ze haar rechter poot vooruit houdt…. Ze loopt ook niet de trap op en af, maar gaat naar boven en beneden met grote sprongen. Zo is ze als een echte adhd-er vaak impulsief, waardoor ze volkomen onbezonnen ergens aan begint zonder het eindresultaat te kunnen overzien. Menig sprong gaat nog al eens mis of er valt iets om wanneer ze ergens landt of langs loopt. Spinnen gaat altijd op 200% en even wachten op aandacht zit er niet in bij deze poes, het moet altijd METEEN!

Haar broer Stormy daarentegen is de rust zelve. Met grote vragende ogen zit hij je aan te kijken om precies op het moment dat je denkt “ik moet maar weer eens aan de slag” te beslissen zich lekker bij je op schoot neer te vleien. Even rustig de kat uit de boom kijken is zijn moto, ook al is hij niet van zijn stuk te brengen. Altijd zeker van zijn zaak en niet snel bang. Ook is hij verbaal heel sterk, hij lijkt je gewoon te begrijpen. Zo herkende hij zijn naam heel snel (wat bij zijn zus bijna een half jaar heeft geduurd). En je hoeft maar te zeggen “kom je mee?”, of hij loopt als een hondje achter me aan. Waar zijn zus om me heen drentelt als ik in de keuken sta en pertinent in mijn armen wil liggen, zit Stormy rustig naast me en kijkt me aan met die lieve zachte ogen alsof hij een hond is.
Buiten in de tuin zit hij geïnteresseerd naar alle kikkers te kijken en kan ik dat rustig toelaten. Ik weet namelijk dat hij ze geen kwaad zal doen. Ishani daarentegen is druk bezig met vliegen vangen, daarbij hoog in de lucht springend en af en toe heeft ze zowaar beet. En bijna elke dag loop ik kikkers te redden uit haar scherpe klauwtjes. Ze zou een goed moeder zijn (behalve dat ze wellicht in haar enthousiasme op ze zou trappen).
Twee katten en toch zo verschillend. Wat ben ik blij met dit stel. 

ishani1

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Zo verschillend als broer en zus kunnen zijn…

Vrolijk Pasen

maart 24, 2016

ritten-pasen

 

Openingstijden tijdens Pasen:

Vrijdag 25 maart                                            geopend van 10:00 -19:00 uur

Zaterdag & zondag (26 & 27 maart)           gesloten

Maandag 28 maart (tweede paasdag)       gesloten
Buiten onze openingstijden kun u terecht bij de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland, tel: 0900-222 3000

 

Pas op met chocolade!

Met Pasen genieten we van lekker eten en paaseieren, al dan niet van chocola. Daarnaast is het traditie om paaseitjes in de tuin te verstoppen voor de kinderen, waarbij tegenwoordig steeds vaker ook chocolade eieren worden gebruikt. Let er daarom goed op dat uw huisdier niet bij de chocolade eieren en paashazen kan komen, daar chocolade stoffen bevat die giftig zijn voor honden, katten, papegaaien en fretten. Het gaat hierbij om theobromine en cafeïne. Met name theobromine is gevaarlijk. Een algemene vuistregel is dat hoe donkerder de chocolade, des te meer theobromine de chocolade bevat.  Wanneer u vermoedt dat uw huisdier chocolade heeft gegeten, wacht dan niet, maar bel gelijk uw dierenarts!

 

Via onderstaande linkt kunt u een handige folder downloaden van het LICG waarin u meer kunt lezen welke veel voorkomende stoffen giftig zijn voor uw huisdier.

www.licg.nl/Vergiftiging_bij_huisdieren6_2T.pdf

 

Laat uw dier gelijk een flinke portie eten bij het vermoeden op een vergiftiging. Dan worden de giftige stoffen minder snel opgenomen door de darmen.

En neem vervolgens altijd contact op met uw dierenarts!

 

rittens-pasen1

 

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Vrolijk Pasen


© Dierenkliniek Lunetten 2024  | webhosting: Crooijmans ICT