030 2898939

Uw dierenarts in Utrecht

Bel ons voor een afspraak of bij spoed: 030-2898939
Openingstijden: ma t/m vrij: 09:00 – 19:00 uur en do: 09:00 – 18:00 uur
Adres: Kampereiland 13-15, 3524 CZ Utrecht
Contactgegevens & routebeschrijving

Huisdierenverzekering

 

Welke geneeskundige zorg wil ik voor mijn huisdier?

Je bent dolenthousiast, eindelijk is het zo ver, er komt een nieuwe aanwinst bij het gezin! En zeg nou eens eerlijk, wie geniet er niet van zo’n klein bundeltje vrolijkheid in huis?!

Gezellig naar de dierenwinkel voor de mand, speeltjes, kattenbak, voerbak enzovoort. Allemaal belangrijke dingen, maar net zo belangrijk is het om stil te staan bij de soort diergeneeskundige zorg die jij aan jouw huisdier wil bieden. Wil je een basiszorg, mediumzorg of wil je als er iets ergs gebeurd, tot het uiterste gaan en de topzorg kunnen bieden? De vraag die hierbij komt is ‘kan ik die zorg zelf bieden of is een verzekering hierbij verstandig?’. Dit is wellicht de eerste vraag die je jezelf moet stellen voor je een huisdier aanschaft. Want, wat kost de zorg voor een huisdier tegenwoordig? Soms is het best even schrikken als je de prijzen hiervan hoort.

Bij een kat moet je bijvoorbeeld rekening houden of je hem/haar naar buiten laat gaan of niet. Een kat die veel buiten komt, heeft een hogere kans op krab- en bijtwonden en abcessen als gevolg van een gevecht. Verder heeft hij een hogere kans op breuken als gevolg van een ongeluk.

Laten we een paar voorbeelden geven:

  • Een kater komt bij de dierenarts omdat hij niet kan plassen. De oorzaak is een verstopping van de plasbuis. Inclusief consult ben je voor de behandeling hiervan al snel €500 kwijt. Zijn plasbuis moet onder narcose doorgespoeld worden en er moet een bloedonderzoek gedaan worden om de staat van zijn nieren te kunnen bepalen. Ook krijgt hij medicatie en speciaal voer mee. Als dit in het weekend gebeurt, wanneer de meeste 1e-lijns dierenklinieken gesloten zijn, zul je naar een spoedkliniek toe moeten, de prijs hier is aanzienlijk hoger dan in 1e-lijns dierenklinieken. Neem bijvoorbeeld de consultprijs bij de spoedkliniek, dit ligt vaak in het weekend al rond de €196,- en in de nacht lopen de consultkosten zelfs op tot rond de €270,-. Alle behandelingen in spoedklinieken zijn ook aanzienlijk duurder, voor je het weet zit je met een rekening van €1500,- in je handen.
  • Een hond heeft een vreemd voorwerp ingeslikt. In dit geval heeft de eigenaar het zien gebeuren, de eigenaar was aan het vissen en toen hij de vis uit het water haalde dacht de hongerige hond die naast hem zat ‘dat is een lekker hapje!’. Na eerst een bezoekje aan de eigen dierenarts, wordt de hond doorgestuurd naar de specialist om de vishaak met een scopie zorgvuldig te laten verwijderen. Kosten: €2000,-.

Of wat dacht je van een hond die een oordopje inslikt, waardoor er opeens muziek uit zijn buik blijkt te komen.

  • Een kat komt onder een auto en heeft een gecompliceerde heupbreuk. Deze is zo gebroken dat een specialistische operatie nodig is. De kosten hiervan lopen al snel op tot € 5500,-.
  • Een andere kat krijgt van het ene op het andere moment niesklachten waarbij er viezigheid uit één neusgat komt. Na inspectie van de neus om een eventuele grasaar uit te sluiten, krijgt de kat eerst een antibioticakuur. Het probleem verbeterd, maar komt terug na het stoppen van de kuur. Er wordt besloten om een röntgenfoto te maken waarbij er een sluiering wordt gezien, waarop besloten wordt de kat door te sturen naar een KNO-arts. De kosten zijn inmiddels opgelopen naar €310,-. De KNO-arts besluit dat er een CT-scan gemaakt moet worden. De eigenaar is hierna zo’n €1500,- euro verder.

Dit zijn prijzen waar ook wij van schrikken, maar het is wel de realiteit.

Ons advies is dus bij de aanschaf van een dier jezelf de vraag te stellen: wat voor zorg wil ik mijn dier bieden en kan ik dat betalen? Zo niet, dan is een verzekering een hele goede keus. Niet iedereen kan zomaar €2000,- voor een onvoorzien spoedgeval neerleggen, maar de kans dat het je overkomt is reëel. Te vaak zien wij als dierenartsen dat eigenaren het verdrietige besluit moeten nemen om hun (nog veel te jonge) dier uit zijn lijden te verlossen omdat ze de kosten voor een behandeling niet kunnen betalen met alle verdriet van dien. Ga een keer rustig verzekeringen vergelijken via een vergelijkingswebsite.


© Dierenkliniek Lunetten 2024  | webhosting: Crooijmans ICT