030 2898939

Uw dierenarts in Utrecht

Bel ons voor een afspraak of bij spoed: 030-2898939
Openingstijden: ma t/m vrij: 09:00 – 19:00 uur en do: 09:00 – 18:00 uur
Adres: Kampereiland 13-15, 3524 CZ Utrecht
Contactgegevens & routebeschrijving

Huisdierenverzekering

verzekering
Wij zijn verzekerd, maar waarom onze huisdieren niet? In Nederland worden gelukkig steeds meer dieren verzekerd.  Als dierenarts zijn wij blij met de  dierenverzekeringen. Elk jaar krijgen wij onverzekerde dieren die niet behandeld kunnen worden, omdat de eigenaar de behandeling niet kan betalen. Een voorbeeld is de jonge kater die van het balkon sprong om aan zijn vrijheid te ruiken. De kater brak zijn poot zodanig dat hij voor een operatie naar een specialist doorverwezen moest worden. De kosten bedroegen  1000 euro. De eigenaar kon de rekening voor de operatie niet betalen, en noodgedwongen moest hij deze 9 maanden oude kater laten inslapen. Voor ons als dierenarts is dit natuurlijk ook heel verdrietig.

Door het afsluiten van een verzekering kunnen de kosten bij een behandeling vaak meevallen. Er zijn verschillende soorten verzekeringen waaruit gekozen kan worden. Overweegt u het afsluiten van een verzekering voor uw huisdier, laat u dan goed informeren.  Als u besluit een verzekering te nemen, dan geldt hoe jonger het dier is, hoe beter. De instappolis is dan goedkoper, ook omdat jongen dieren (net als oude dieren)  vaker naar de dierenarts moeten.

Er bestaan verzekeringen voor honden, katten, konijnen en papegaaien. Wij adviseren dat u rustig de tijd neemt om alle voor en nadelen van de verschillende verzekeringen door te nemen inclusief de kleine letters. Meer informatie kunt u hier vinden.


© Dierenkliniek Lunetten 2023  | webhosting: Crooijmans ICT