030 2898939

Uw dierenarts in Utrecht

Bel ons voor een afspraak of bij spoed: 030-2898939
Openingstijden: ma t/m vrij: 09:00 – 19:00 uur en do: 09:00 – 18:00 uur
Adres: Kampereiland 13-15, 3524 CZ Utrecht
Contactgegevens & routebeschrijving

Nu ook titerbepaling mogelijk bij Dierenkliniek Lunetten

Als eerste dierenarts in Utrecht biedt Gaby van den Berg van Dierenkliniek Lunetten haar klanten de mogelijkheid om bij hun hond of kat een titerbepaling te laten doen. Een titerbepaling is een eenvoudige test waarmee we aan de hand van slechts enkele druppels bloed kunnen checken of uw huisdier nog voldoende beschermd is tegen bepaalde ziektes waar we normaal gesproken tegen enten. Is uw dier voldoende beschermd dan is de enting tegen die ziekte op dat moment dus niet nodig. Zo kunnen we pas echt op maat gaan enten.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel honden en katten na een vaccinatie, eigenlijk veel langer beschermd zijn tegen bepaalde ziektes dan men vroeger altijd dacht. Dat is niet alleen per ziekte verschillend maar ook per dier verschillend, omdat leeftijd, conditie, stress en het individuele immuunsysteem bij elk afzonderlijk dier weer anders zijn. Ieder dier is immers uniek. Dierenartsen konden dat vroeger niet nagaan en werd er dus aangeraden om jaarlijks te vaccineren om er in ieder geval zeker van te zijn van dat uw huisdier voldoende beschermd was.
Maar tegenwoordig weten we dat te vaak vaccineren ook niet gezond is. Bovendien kunnen we nu met behulp van een titerbepaling nagaan of uw huisdier nog voldoende beschermd is tegen een aantal van de ziektes waar we tegen inenten, zodat we kunnen bepalen of uw dier een bepaalde enting nu nodig heeft of niet om voldoende beschermd te zijn.

Omdat wij van Dierenkliniek Lunetten onze behandelingen en adviezen zoveel mogelijk aanpassen aan nieuwe inzichten zodat we u en uw huisdier zo goed mogelijk kunnen helpen en adviseren, hebben wij besloten om als eerste dierenkliniek in Utrecht ook deze titerbepaling te gaan aanbieden aan onze klanten.

Mocht u interesse hebben in het laten doen van een titerbepaling bij uw hond of kat, neem dan gerust telefonisch contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar vanaf 09:00 uur op tel: 030-2898939

Hier kunt u meer lezen over het laten doen van een titerbepaling: titerbepaling

vacci-check

Comments are closed.


© Dierenkliniek Lunetten 2024  | webhosting: Crooijmans ICT