030 2898939

Uw dierenarts in Utrecht

Bel ons voor een afspraak of bij spoed: 030-2898939
Openingstijden: ma t/m vrij: 09:00 – 19:00 uur en do: 09:00 – 18:00 uur
Adres: Kampereiland 13-15, 3524 CZ Utrecht
Contactgegevens & routebeschrijving

De laatste update van de pups van Tundra

allepuppen

De laatste weken hebben vooral in het teken gestaan van allerlei leuke bezoekjes aan bijvoorbeeld de markt, de dierenwinkel, een terras, de Intratuin, het bos, de hei en het park. Daarnaast hebben we ook een fotoshoot gedaan met alle pups en Tundra samen. De pups vonden alles even leuk en kregen heel veel aandacht, maar dat is ook wel te verwachten wanneer je met 11 pups ergens heen gaat; je staat gelijk volop in de belangstelling, wat voor de pups natuurlijk heerlijk is. Ze kunnen namelijk maar geen genoeg krijgen van alle knuffels die ze dan weer krijgen. Herrie van verkeer en winkelwagentjes en de wegwerkzaamheden bij ons in de buurt, het maakt ze allemaal helemaal niks uit. Gelukkig hebben we hele leuke overburen waar de pups regelmatig de tuin onveilig mochten maken en die het ook erg leuk vonden om met de pups (en ons) op stap te gaan. Wel hebben we al heel snel ontdekt dat pups de uitvinders zijn van ingewikkeld vlechtwerk, binnen 0.3 seconde zitten alle riemen compleet in de knoop. Als je dan probeert ze uit de knoop te halen en ze even los maakt, halen ze met z’n allen de dierenwinkel in een mum van tijd overhoop (oeps). Of ze denderen de hele fotostudio door (die nog niet helemaal af was, dus ze hadden heel veel lol met het karton en plastic en de stijgers die daar nog stonden). Ook hebben ze kennisgemaakt met het knagen op verse pens en ribben, wat ze ook geweldig vonden. Ze kunnen ook heel goed met meerdere pups tegelijk aan 1 stuk knagen.

Met 9 weken zijn er 5 pups verhuisd, dat gaf wel wat ruimte. Een week later ging er nog een ventje op weg naar zijn plekje, en een ander heeft dat weekend ook zijn plekje gevonden, maar mag omdat hij naar het buitenland gaat (noord Frankrijk) nog even bij ons blijven tot hij de grens over mag. Toen er nog 5 pups bij ons woonden zijn we met bench-training begonnen, zodat we nog meer aan hun zindelijkheid konden werken. En afgelopen weekend, toen de pups 11 weken waren hebben de laatste 2 pups hun perfecte plekje gevonden. Het is zo mooi om te zien dat ze nu allemaal helemaal op hun plek zijn en hoe goed ze het doen op hun nieuwe adressen. Ook zijn er al een aantal ter socialisatie met andere honden mee aan het wandelen geweest met een leuke uitlaatservice. Nu wonen er nog 3 pups hier tot ook Angus zijn nieuwe avontuur tegemoet zodra hij 15 weken oud is. Uiteraard gaan we gewoon door met het ondernemen van allerlei nieuwe dingen om de pups een zo goed mogelijke start in het leven te geven zodat ze een goede, stabiele basis hebben. Zo is Allison alweer een paar keer naar puppycursus geweest en start onze Amadeus komende zaterdag.

We hopen jaarlijks een wandeling te organiseren om ze allemaal weer te zien. Het was echt een geweldige ervaring om mee te maken en als het aan ons ligt niet eenmalig. We gaan binnenkort voorzichtig eens rondkijken of er nog een knappe man rondloopt die een match kan zijn met Tundra, zodat we over ongeveer 1,5 jaar weer een nestje pups hopen te hebben.

Iedereen heel erg bedankt voor de belangstelling, en we zullen jullie op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen van ons duo en de avonturen van ons geweldige trio.

Comments are closed.


© Dierenkliniek Lunetten 2024  | webhosting: Crooijmans ICT