030 2898939

Uw dierenarts in Utrecht

Bel ons voor een afspraak of bij spoed: 030-2898939
Openingstijden: ma t/m vrij: 09:00 – 19:00 uur en do: 09:00 – 18:00 uur
Adres: Kampereiland 13-15, 3524 CZ Utrecht
Contactgegevens & routebeschrijving

Maag-darmkanaalproblemen bij hamsters

Wangzakken. Kenmerkend voor hamsters is het bezit van wangzakken. In zeldzame gevallen kan een wangzak verstopt raken. Dan kan de hamster zijn wangzak niet meer zelf legen. Behalve dat de wangzak dik wordt, kan zo’n hamster ook een wat natte plek bij die wangzak krijgen. Tijdens de behandeling van deze verstopte wangzak, zal dierenarts de wangzak voor de hamster leeg maken, en zal zij ook kijken naar mogelijke oorzaken voor de verstopping. Een veel voorkomende oorzaak is een slechte aansluiting van de tanden en/of kiezen. Tijdens de ingreep waarbij de verstopping wordt verholpen zal de aansluiting van de tanden gelijk hersteld worden.

De tanden van een hamster groeien steeds door. De kiezen groeien niet door. De aandoeningen die we bij de tanden van hamsters tegen komen zijn gaatjes, net als bij mensen, en abcessen bij de wortels van de tanden.

Diarree. Diarree bij hamsters kan verschillende oorzaken hebben. Bij alleen gehouden hamsters zien we zelden een infectieuze oorzaak voor de diarree, maar er zijn wel enkele ziekteverwekkers die diarree bij de hamster kunnen veroorzaken. Vaker zullen we diarree bij de hamster zien door bijvoorbeeld verkeerd of bedorven voer en een plotselinge voerverandering.


© Dierenkliniek Lunetten 2024  | webhosting: Crooijmans ICT