030 2898939

Uw dierenarts in Utrecht

Bel ons voor een afspraak of bij spoed: 030-2898939
Openingstijden: ma t/m vrij: 09:00 – 19:00 uur en do: 09:00 – 18:00 uur
Adres: Kampereiland 13-15, 3524 CZ Utrecht
Contactgegevens & routebeschrijving

Huidproblemen bij hamsters

Syrische hamsters hebben geurklieren op hun flanken. Vooral bij mannetjes hamsters kunnen deze klieren flink opvallen, als een kalere plek, die ook wat donkerder gekleurd is. Bij Russische dwerghamsters zit de geurklier ter hoogte van de navel. Deze klier wordt soms voor iets afwijkends aangezien, wat hij dus niet is. Wat wel kan gebeuren bij de dwerghamster, is dat deze buikklier gaat ontsteken en dat het hamstertje er dan last van krijgt.

Bij Syrische hamsters zien we soms op de plek van de geurklieren tumoren van de pigmentcellen van de huid optreden. Mochten de geurklieren van je hamster een ander aspect krijgen, neem dan even contact met ons op. Deze tumoren, melanomen genoemd, kunnen ook op andere plekken van de huid ontstaan. Ook Russische dwerghamsters kunnen tumoren van de huid krijgen.

Net als alle andere dieren kunnen hamsters ook abcessen krijgen als zij een wondje hebben gehad en deze niet goed geneest. Soms springt een abces vanzelf open, in andere gevallen zullen we daar de hamster mee moeten helpen.


© Dierenkliniek Lunetten 2024  | webhosting: Crooijmans ICT