030 2898939

Uw dierenarts in Utrecht

Bel ons voor een afspraak of bij spoed: 030-2898939
Openingstijden: ma t/m vrij: 09:00 – 19:00 uur en do: 09:00 – 18:00 uur
Adres: Kampereiland 13-15, 3524 CZ Utrecht
Contactgegevens & routebeschrijving

Voeding voor hamsters

Dwerghamsters eten in het wild diverse soorten zaden, kruiden, grassen, bloemen, plantendelen, insecten en soms zelfs groenten. Voor dwerghamsters is het belangrijk dat ze een voeding krijgen die goed gebalanceerd is op hun wensen. Een dwerghamster heeft namelijk erg makkelijk overgewicht wat kan leiden tot problemen zoals suikerziekte. Een goudhamster heeft ook weer haar eigen dieetwensen. Wat het beste is voor een hamster is een voeding die bestaat uit een zaden, pitten, kruiden, insecten en gedroogde groente. Vaak adviseren wij een natuurlijke voeding van bijvoorbeeld het merk Whoopie of Rodentopia.

Strooi het voer rond in het verblijf, op die manier stimuleer je het foerageergedrag van je hamster.

Snacks

Als tussendoortje zijn er verschillende opties mogelijk, een zonnebloempitje, een beetje hardgekookt eiwit, een stukje fruit of groente. Het beste is om dit in kleine hoeveelheden aan te bieden om diarree te voorkomen.

Voor informatie wat een hamster mag eten kun je deze website bezoeken: https://www.mininatuur.nl/
Ook voor de verse kruiden en planten kun je op de website kijken welke geschikt zijn. Wel opletten dat je goed de planten kan identificeren en dat deze onbespoten zijn.

Let er wel op dat hamsters hamsteren. Dit betekent dat ze hun voer verzamelen en in hun wangzakken stoppen om mee naar hun schuilplaats te nemen en het daar op een rustig moment op te eten. Ook de lekkere tussendoortjes zullen vaak na een paar hapjes in de wangzakken verdwijnen en in het huisje opgeslagen worden. Voor gedroogd eten kan dit niet zo veel kwaad, maar tussendoortjes zijn vaak bederfelijker. Daarom is het belangrijk om 2 dagen na het geven van vers eten het nestje te controleren dat het op is. Anders kunt u het nestje beter schoonmaken.

Met snoepjes uit de dierenwinkel kunt u het beste opletten of er niet suiker of honing aan toegevoegd zit. Dit soort snoepjes kun je het beste niet geven.


© Dierenkliniek Lunetten 2024  | webhosting: Crooijmans ICT