030 2898939

Uw dierenarts in Utrecht

Bel ons voor een afspraak of bij spoed: 030-2898939
Openingstijden: ma t/m vrij: 09:00 – 19:00 uur en do: 09:00 – 18:00 uur
Adres: Kampereiland 13-15, 3524 CZ Utrecht
Contactgegevens & routebeschrijving

Huisvesting van hamsters

Hamsters leven vooral op de grond, maar zij kunnen ook goed klimmen. Een trapje naar een plateautje in het verblijf zorgt ervoor dat de hamster meer leefruimte heeft. Let erop dat hamsters niet goed diepte kunnen schatten, aangezien hun zicht niet goed is. Daarom moet je met de inrichting van de kooi erop letten dat zij niet vanaf grote hoogte naar beneden kunnen vallen.

In de natuur leggen hamsters flink wat afstanden op een nacht af. Om aan deze behoefte te voldoen, hebben veel hamsterkooien een radje. Dit radje moet groot genoeg zijn voor het moment dat de hamster is uitgegroeid. Een enkele keer komt het voor dat een hamster obsessief in zijn radje rent en niet meer aan andere activiteiten zoals eten toe komt. In zo’n geval kan het helpen om het radje gefaseerd aan te bieden.

Hamsters zijn redelijk zindelijk te krijgen. Vaak plassen ze in 1 hoek van de kooi, in deze hoek is een speciaal knaagdierentoilet te plaatsen. Zo is het relatief eenvoudig om de kooi iedere dag schoon te maken. Poepen doen ze wel overal, ook in hun huisje, maar vaak zul je zien dat ze deze keutels naar buiten gooien, omdat ze hun huisje wel graag schoon houden.

Ademhalingsapparaat

Het is belangrijk om hamsters vrij van tocht te huisvesten, aangezien tocht kan predisponeren voor een longontsteking. Hamsters met een longontsteking zijn vaak benauwd en kunnen een vieze uitvloeiing uit de neus krijgen.


© Dierenkliniek Lunetten 2021  | webhosting: Crooijmans ICT