030 2898939

Uw dierenarts in Utrecht

Bel ons voor een afspraak of bij spoed: 030-2898939
Openingstijden: ma t/m vrij: 09:00 – 19:00 uur en do: 09:00 – 18:00 uur
Adres: Kampereiland 13-15, 3524 CZ Utrecht
Contactgegevens & routebeschrijving

Een korte nacht…

maanklEr zijn van die momenten dat ik wou dat ik geen eigen baas was. Zo’n moment was vorige week toen twee agenten in blauw mijn slaap kwamen verstoren met de mededeling dat er alweer ingebroken was op de praktijk. Slaapdronken ging ik  rond half 3 richting de Kampereiland om daarna te wachten op de man van Glaspunt die noodglas kwam plaatsen. Het is altijd een slecht teken wanneer een glaszetter zegt; “Daar zijn we weer…”. De glaszetter bleek  dezelfde man die  de grote ruit in mei vervangen had. Met andere worden we zijn vaste klant aan het worden.

Gelukkig was het een alleraardigste meneer en tussen de werkzaamheden door (hij repareren, ik stofzuigen en koffie zetten) kwamen we aan het kletsen over hoe het is om ’s nachts je bed uit te moeten voor je werk. Ook hij moest er de volgende dag er op de gewone tijd weer uit.

Gelukkig hebben wij als dierenartsen dank zij de spoedkliniek geen diensten meer ‘s nachts. Wel zo fijn, want het kwam nog al eens voor, dat ik midden in de nacht stond te wachten op een patiënt die uiteindelijk niet kwam opdagen. De eigenaar had zich dan kennelijk bedacht, maar “vergeten” af te bellen. Op zo’n moment is het kwestie om niet te boos te worden want anders lukt het niet om de slaap weer te vatten wanneer je eenmaal weer in je bed ligt.

Op een nacht zoals deze moest ik wel denken aan al die mensen die voor ons allemaal klaar staan in het holst van de nacht. De politie agenten, de telefonisten, de glaszetters. Maar ook  al die anderen die ik die nacht gelukkig niet gesproken heb, maar die wel ’s nachts werken, zoals bijvoorbeeld ziekenhuismedewerkers en treinmachinisten. Alleen die ene vandaal die de ruit van de deur intrapte daar denk ik liever niet aan. Maar voortaan hangt er wel een camera in onze praktijk om te weten te komen wie dit doet. We betreuren dit natuurlijk, maar hopen ook dat hier een preventieve werking van uit zal gaan. Jammer maar waar.

Comments are closed.


© Dierenkliniek Lunetten 2024  | webhosting: Crooijmans ICT